Home

Achtergrond

Cocaïne in water Spaans natuurpark

In het water van beken en sloten in het Spaanse natuurpark L'Albufera zijn sporen van cocaïne en zeven andere drugs aangetroffen.

Dat hebben wetenschappers van de universiteit van Valencia vastgesteld, meldt het tijdschrift Analytical and Bioanalytical Chemistry in zijn nieuwste nummer.

Vooral cocaïne en xtc komen in de wateren van het park in het oosten van Spanje veel voor. De geleerden waarschuwen dat de drugs een gevaar voor de dieren en de bezoekers van het park kunnen zijn. De drugs zijn met urine van drugsverslaafden en andere gebruikers van de verdovende middelen in het water terechtgekomen.

Het L'Albufera behoort tot de belangrijkste wetlands van Zuid-Europa. Veel trekvogels strijken er neer. In het terrein van 210 vierkante kilometer ligt het grootste meer van het Iberisch schiereiland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.