Home

Achtergrond 181 x bekeken 1 reactie

China klaagt over kwaliteit geïmporteerd melkpoeder

China heeft aangegeven dat de voedselveiligheid van geïmporteerde babyvoeding wordt bedreigd.

Onder meer melkpoeder uit de Verenigde Staten zou niet voldoen aan de gestelde eisen. Dat meldt United Press International. Ook de landen Frankrijk, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore en Taiwai zouden zich schuldig hebben gemaakt aan de export van zuivelproducten naar China, die niet aan de gestelde eisen voldoen. In totaal zou het gaan om 402 ton product dat China in juni heeft vernietigd of teruggestuurd In 99,8 procent van de gevallen ging het om babyvoeding. De hoeveelheid vervuilde zuivelproducten lag in juni vele malen hoger dan in de maanden april (22 ton) en mei (27 ton). Daarom luidt China de noodklok. De producten bevatten volgens de Chinese autoriteiten onder meer enterobacter sakazakii, bacteriën waar zuigelingen aan kunnen sterven. Ook werden de gestelde normen voor de aanwezigheid van nitriet en zink volgens de Chinezen ruim overschreden, evenals de totale hoeveelheid aanwezige bacteriën. De beschuldigde landen zouden nog niet hebben gereageerd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    piet

    zit er te weinig melamine in?

Of registreer je om te kunnen reageren.