Home

Achtergrond

China houdt vast aan eenkindpolitiek

China zal ook de komende decennia vasthouden aan de eenkindpolitiek.

Dat zei een hoge Chinese ambtenaar op een bijeenkomst die de dertigste verjaardag van het onder de bevolking impopulaire beleid markeerde. Dat meldde de staatskrant China Daily maandag.

Chinezen mogen slechts een kind hebben om de explosieve bevolkingsgroei in de de Volksrepubliek tegen te gaan. De maatregel heeft volgens de overheid inmiddels 400 miljoen geboortes voorkomen. De bevolkingsgroei is door de maatregel aanzienlijk vertraagd. China telt circa 1,3 miljard inwoners.

Vrouwen in de grote Chinese steden krijgen tegenwoordig gemiddeld 1,3 kinderen. Stellen die voldoende inkomen hebben, kunnen een vergunning kopen om legaal een tweede kind te krijgen. Dat is echter voor het merendeel van de bevolking te duur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.