Home

Achtergrond 276 x bekeken

Cheque voor pony hoofdprijs bij bingo

Een Almeerse manege trekt zich niets aan van protesten van de Dierenbescherming en van de Partij voor de Dieren (PvdD) en houdt zondag gewoon een bingo met als hoofdprijs een cheque ter waarde van een pony.

"Hiermee wordt op verkapte wijze een pony verloot'', liet de Dierenbescherming vandaag weten. Naar aanleiding van de bingo op de manege, waarbij een pony als hoofdprijs was aangekondigd, stelde de PvdD al Kamervragen. In Nederland mogen dieren niet als prijs worden weggegeven. Nadat ook de Landelijke Inspectiedienst van de Dierenbescherming de manege hierop had gewezen, werd de prijs gewijzigd in een cheque waarmee de pony kan worden gekocht.

"Dit is legaal'', zei Ron Pool van de manege woensdag. "De winnaar krijgt een cheque van 400 euro en kan de pony kopen. Wil hij dat niet, dan keert de manege het bedrag uit.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.