Home

Achtergrond

Campagne om alert te maken op brandgevaar

De kans op het winnen van de jackpot in de loterij is 1 op tien miljoen en de kans op een huisbrand is 1 op duizend.

Toch ga je er eerder vanuit dat je een prijs wint dan dat je brand krijgt. Het ministerie van VROM wil met name studenten alerter maken, want die wonen nog weleens in brandonveilige panden.

Het ministerie komt met de actie Wat doe JIJ bij brand? De huisbaas kan wel een rookmelder hebben aangebracht, maar die moet wel op een goede plek zitten en een goede batterij bevatten, bijvoorbeeld. En zelf kunnen de bewoners misschien ook onvoorzichtig zijn.

Op een site (watdoejijbijbrand.nl/studenten) kunnen studenten tips en informatie vinden. Zo is er bijvoorbeeld een tip-je-huisbaas-applicatie waarmee studenten hun huisbaas kunnen wijzen op een speciale webshopactie met rookmelders tegen inkooptarief.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.