Home

Achtergrond

Cambridge saaiste Engelse winkelstad

Cambridge heeft een gerenommeerde universiteit en veel historisch interessante gebouwen, maar het aanbod aan winkels is bedroevend.

In de belangrijkste winkelstraat zijn slechts negen soorten winkels te vinden. Daarmee komt de stad het slechtst uit de bus van de 117 Britse steden, die de New Economics Foundation (NEF), een organisatie voor duurzame ontwikkeling, heeft onderzocht.

Volgens NEF wordt het winkelcentrum van Cambridge gekenmerkt door een ,,karakterloze gelijksoortighed en een leegstand die zich aan de mensen opdringt''. De stad is voor de organisatie het ergste voorbeeld van de trend dat winkelstraten in de Britse steden steeds meer op elkaar lijken, doordat de filialen van grootwinkelbedrijven er de boventoon voeren.

Wie wil shoppen, kan beter naar Whitstable aan de oostkust gaan. Dat heeft de grootste verscheidenheid aan winkels van de 117 onderzochte steden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.