Home

Achtergrond 169 x bekeken

CNV komt met looneis tot 2,5 procent

Het CNV zet komend jaar in op een loonsverhoging van 1,5 tot 2,5 procent.

Daarmee houdt de looneis gelijke tred met de inflatie, meent de vakbond. Naast behoud van koopkracht wil de christelijke vakbond dat in de sectoren waar financiële ruimte is, geïnvesteerd wordt in meer en betere werkgelegenheid. Met deze inzet gaan de CNV-onderhandelaars de cao-onderhandelingen in, zo maakte voorzitter Jaap Smit maandag bekend.

"Wij stellen werk boven inkomen'', benadrukte Smit. De vakbond vindt het vooral belangrijk dat bedrijven investeren in ouderenparticipatie en een goed jongerenbeleid. Momenteel eist het CNV in onderhandelingen minstens 1 procent loonsverhoging. Maar nu de inflatie is gestegen, heeft de vakbond de looneis daarop aangepast.

Het is traditie dat de vakbonden een dag voor Prinsjesdag hun looneis presenteren. FNV maakt de looneis maandag aan het eind van de dag bekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.