Home

Achtergrond 175 x bekeken 5 reacties

CDA-fractie wil onderhandelingen voortzetten

De hele CDA-fractie heeft besloten de onderhandelingen met VVD en PVV te hervatten.

Dat maakte CDA-fractieleider Maxime Verhagen in de nacht van woensdag op donderdag bekend na afloop van een fractieberaad.

,,Ik ben heel blij dat we dit eensgezind, alle 21, hebben kunnen bereiken na moeilijke dagen'', aldus Verhagen. De fractie wacht nu de resultaten van de onderhandelingen af. Ab Klink, naast Verhagen de afgelopen tijd onderhandelaar namens het CDA, wordt aan de formatietafel vervangen door Ank Bijleveld, fractiegenote en demissionair staatssecretaris van Binnenlandse Zaken.

Klink wilde dat de gesprekken met de PVV zouden worden gestopt, maar heeft zich nu neergelegd bij de afspraak om te wachten op de afloop van de onderhandelingen. Klink blijft wel lid van de CDA-fractie, evenals Kathleen Ferrier en Ad Koppejan die ook grote bezwaren hebben tegen een mogelijke samenwerking met de PVV.

Volgens Verhagen kunnen de bezwaren worden weggenomen ,,op basis van de inhoud van het resultaat van de onderhandelingen.'' Er is vertrouwen om dit tot een succes te maken, aldus de CDA'er. Dat betekent volgens hem dat er wel zorgen en bezwaren zijn, maar hij is ervan overtuigd dat die weggenomen kunnen worden.

Verhagen wilde niet inhoudelijk ingaan op beweringen van Klink in een brief die woensdag uitlekte. Volgens hem kloppen ,,elementen die over de formatie gaan'' niet. Verder wilde hij er niets over kwijt. De CDA'er heeft geen zorgen en als hij die wel heeft, zal hij ze niet via de media maar aan de onderhandelingstafel kenbaar maken. ,,Ik zal vol vertrouwen de onderhandelingen voortzetten'', aldus Verhagen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Klink wilde voortijdig de onderhandeling afbreken, enkele fractie leden ook, en veel "prominenten" ook. Het is simpel "not done".
  Het huidige voorzetten van onderhandelingen is alleen een vooruitschuiven van een probleem, en gedaan om CDA niet te splijten op dit punt. Wijs van Bleker en Verhagen en was ook de enigste oplossing voor de CDA. Echter nu gaat er een onderhandelingsresultaat komen en gaat CDA congres waarschijnlijk zeggen we kunnen er mee leven. Maar dan is Klink niet meer houdbaar om zijn persoonlijke brief, en ook Koopejan en Ferrier niet meer. Die zou je in wezen als partij de deur moeten wijzen, echter dan heb je geen meerderheid van 76 zetels. Dus het spel is nog niet over en de soap bij de CDA gaat nog rustig verder en de ontknoping is nog niet inzicht. De CDA heeft zich in een onmogelijk positie gebracht als partij, niet meer te vertrouwen door de VVD en PVV. Niet meer te vertrouwen door interne verdeeldheid. Ik denk dat als het onderhandelings resultaat er is, de problemen pas beginnen bij de CDA, en daar denk ik niet dat Bleker en Verhagen een antwoord op kan hebben, dat is onmogelijk. Het is over met het CDA!!!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Enkel voor de bühne gaan de onderhandelingen nu nog door, ab klink is de loopjongen van cees veerman etc.
  De linkse regenten met hun veilige baantjes en europese idealen binnen het CDA hebben nu gewonnen, maar reken maar dat ze straks zwaar afgestraft gaan worden als er weer verkiezingen komen

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Precies Leen, en dat soort leiders hebben we heel hard nodig!

 • no-profile-image

  geen boer

  gefeliciteerd Maxime. Een voor jouw partij, waarvan je immers de leider bent, goed resultaat uit een uiterst moeilijke en door de media als grimmig geportretteerde situatie. Hulde en m'n respect hiervoor. Gaat een slaapkop als Cohen je in geen honderd jaar nadoen.

 • no-profile-image

  Leen

  Inderdaad, alle lof voor deze Limbo. CDA ziet gelukkig in dat landsbelang hier voor partijbelang moet gaan. Verhagen toont zich een diplomaat van ongekend niveau.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.