Home

Achtergrond 172 x bekeken

CDA-fractie: definitief oordeel na congres

De CDA-fractie zal na het CDA-congres van zaterdag een definitief oordeel vellen over regeer- en gedoogakkoord.

Dat zei fractievoorzitter Maxime Verhagen vanochtend na veertien uur beraad. Volgens Verhagen was de fractie unaniem in het besluit om een definitef oordeel te vellen na het debat in het congres zaterdag.

"Een overgrote meerderheid is positief over het onderhandelingsresultaat.'' Bezwaren zijn er bij enkelen, aldus Verhagen. Bij wie wilde hij niet zeggen, maar het gaat waarschijnlijk nog steeds om de dissidente Kamerleden Ad Koppejan en Kathleen Ferrier.

"Er zijn bezwaren, maar tegelijk zeg ik zeer nadrukkelijk dat alle 21 het oordeel van het congres zeer zwaar zullen laten wegen.'' Verhagen zei dat hij ervan overtuigd is dat hij een resultaat kan presenteren waarin de CDA-leden zich zaterdag kunnen vinden. Op basis van het congres zal de fractie na het weekeinde een definitief oordeel vellen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.