Home

Achtergrond 5 reacties

CDA en PvdA zakken verder weg in peiling

CDA en PvdA zakken verder weg in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou het CDA met veertien zetels een laagterecord halen. Het betekent een zetel minder dan vorige week en zeven minder dan bij de desastreus verlopen verkiezingen in juni.

De PvdA staat zondag in de peiling op 23 zetels, twee minder dan vorige week. Bij de verkiezingen haalden de sociaaldemocraten nog dertig zetels. De grootste partij in de peiling is onverminderd de PVV met net als vorige week 34 zetels, tien meer dan het huidige zetelaantal in de Tweede Kamer. De VVD staat zondag op 28 zetels, drie minder dan nu in het parlement maar wel drie meer dan vorige week.

De representatieve peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Ook door de schandalen in de RK kerk,lijdt het CDA stemverlies,bovendien durven ze er ook nog niets over te zeggen of het af te keuren

 • no-profile-image

  gert

  Cohen heeft ook een onduidelijke koers,ze doen ook weinig meer voor de arbeider en uitkeuringsgerechtigde,de bobo,s van PvdA en de vakbonden hebben het te druk met hun commissariaatjes

 • no-profile-image

  JPK

  HET BEGINT ER OP TE LIJKEN
  DAT DE HAAGSE KAASSTOLP SNEUVELT

 • no-profile-image

  exact

  Het zou best allemaal wel kunnen hoor, maar lees nou toch eens hou die de Hond aan zijn 'representatieve' steekproef komt. Jeetje.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Nog effe zo doorgaan en dan is Verhagen vanzelf nog het enige CDA-lid. Well done Marnix!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.