Home

Achtergrond 331 x bekeken

'Burger King in Braziliaanse handen'

De Amerikaanse hamburgerketen Burger King valt in handen van de investeerder 3G Capital.

Het investeringsfonds betaalt 4 miljard dollar voor de fastfoodgigant, zo meldde de Amerikaanse financiële zender CNBC vandaag.

3GCapital is in handen van een Braziliaanse eigenaar maar staat geregistreerd op de Kaaimaneilanden. Burger King is de op een na grootste keten van fastfoodrestaurants in de Verenigde Staten, na marktleider McDonald's. Het hoofdkantoor staat in Miami. De marktwaarde van het op de beurs genoteerde concern is nu ongeveer 2,5 miljard dollar (1,95 miljard euro).

3G betaalt volgens CNBC 24 dollar per aandeel Burger King. Dit betekent een premie van ruim 5 dollar per aandeel ten opzichte van de slotkoers van 18,86 dollar van het aandeel woensdag. De overnamegeruchten stuwden de koers van Burger King donderdag in de handel voor de opening van de beurs tot 23,20 dollar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.