Home

Achtergrond

Buitenlandse investeringen China omhoog

De buitenlandse investeringen in China zijn in de eerste acht maanden van dit jaar met 18,1 procent toegenomen tot bijna 66 miljard dollar (50,8 miljard euro) vergeleken met vorig jaar.

In augustus stegen de investeringen door buitenlandse bedrijven met 1,4 procent. Dat maakte het Chinese ministerie van Handel woensdag bekend.

Het is de dertiende maand op rij dat de buitenlandse investeringen in China toenemen. Bedrijven, zoals bijvoorbeeld autofabrikant Nissan, investeren in het land om te kunnen profiteren van de sterke economische groei en de lage lonen.

China was vorig jaar de op een na grootste ontvanger van buitenlandse investeringen (95 miljard dollar), na de Verenigde Staten (130 miljard dollar), aldus de Verenigde Naties. Naar verwachting zal China tot eind 2012 de grootste ontvanger zijn van buitenlandse investeringen.

De VN voorspellen voor heel 2010 buitenlandse investeringen wereldwijd van 1,2 biljoen dollar (954 miljoen euro). In 2011 zal dat stijgen tot 1,5 biljoen dollar en 2 biljoen in 2012, aldus de VN.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.