Home

Achtergrond 481 x bekeken

Buienradar nu ook 3D

Het beeld van de populaire Buienradar is vanaf donderdag ook te kantelen.

Zo krijgen de bezoekers van de site een 3D blik op de radarbeelden. Behalve de intensiteit van de buien is zo ook te bekijken hoe hoog de regenwolken zijn. Op die manier is tijdig te zien of er gevaarlijke buien op komst zijn. Het 3D effect is het grootst bij zware buien.

"We combineren wolkentoppen met neerslaghoeveelheden'', zegt een woordvoerder van Buienradar. Hoe hoger de top hoe meer wind er rondom een bui is en die wind kan soms ernstige gevolgen hebben. "Denk maar aan de windhoos op de camping in het Achterhoekse Vethuizen, waarbij op 14 juli een twintigtal caravans werd weggeblazen. Maar ook kunnen die valwinden tot ontwortelde bomen leiden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.