Home

Achtergrond

Britse inkoopstandaard overheid roept vragen op

De Britse organisatie voor de groente- en fruithandel Fresh Produce Consortium wil duidelijkheid van het Britse plattelandsministerie Defra over plannen een inkoopstandaard in te stellen voor overheidsdiensten.

De handel vreest dat Britse ministeries en overheidsdiensten vooral Brits product op de menu’s van de kantines zullen zetten. Defra stelt in een toelichting dat de inkoopeisen vooral over kwaliteit moeten gaan en import van groente en fruit niet mag beperken.

Defra wil echter niet dat de overheid meewerkt aan het importeren van voeding dat onder de eigen Britse producteisen ligt. Het Fresh Produce Consortium wil dat het internationale voedselveiligheidskeurmerk GlobalGap een centrale rol krijgt in zo’n mogelijke set van inkoopeisen.

Of registreer je om te kunnen reageren.