Home

Achtergrond 1 reactie

Britse dienst: product van kloondier is niet te weren

Producten van gekloonde dieren en hun nakomelingen zijn niet van de markt te weren.

Dat zegt de Britse voedselautoriteit FSA. Volgens de dienst zijn er geen of nauwelijks mogelijkheden deze producten te onderscheiden van traditionele. De Britse voedselautoriteit heeft gisteren in een advies aan de Britse overheid vastgesteld dat de huidige Europese en nationale wetgeving er niet op is gericht om producten van gekloonde dieren te onderscheppen.

Als een gekloonde stier wordt ingezet in de melkveehouderij, komen binnen de kortste keren melk en vlees op de markt van nakomelingen van klonen, zonder dat iemand dat weet. In Groot-Brittannië doken kort geleden nakomelingen van klonen op, waarvan het vlees al in de consumptieketen terecht is gekomen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Kennen de Engelsen geen registratie, waarmee de herkomst van dieren en hun voorvaderen kunnen worden vast gesteld? Als dat met de huidige registratie niet kan, worden de consumenten weer eens belazerd door de overheid, die deze registratie heeft bedacht om verdachte producten te kunnen herleiden naar boerderij en leveranciersvan voer, medicijnen en sperma. Als dit niet mogelijk blijkt kan deze bureaucratie maar beter direct worden afgeschaft, scheelt de boer veel werk en koffie (voor certificerings inspecteurs)

Of registreer je om te kunnen reageren.