Home

Achtergrond

Britse Tesco verhoogt melkprijs voor boeren

De Britse supermarkt Tesco verhoogt de melkprijs voor veehouders die exclusief aan haar leveren met 1,53 eurocent per liter naar 33,20 eurocent.

Volgens Tesco ligt dat flink boven het gemiddelde dat andere supermarkten betalen. Tesco baseert haar prijzen op een voortdurend onderzoek naar de productiekosten voor de boeren waarin onder meer ook de kosten van onbetaalde arbeid van gezinsleden worden meegenomen.

"We blijven ons committeren om te verzekeren dat Britse melkveehouders voor de melk die ze aan Tesco leveren een eerlijke prijs krijgen die boven hun productiekosten uitkomt. De nieuwe prijs blijft belangrijk boven de huidige marktwaarde en weerspiegelt de transparante manier waarop wij samenwerken met de zuivelsector",’ denkt directeur communicatie Lucy Neville-Rolfe van Tesco.
Voorzitter Mansel Raymond van de sectie melkveehouderij bij de NFU is tevreden: "Tesco profiteert van een toegewijde, duurzame en verzekerde bevoorrading met melk en de melkveehouders krijgen een grotere stabiliteit, doorzichtigheid en een melkprijs die aan de bovenkant van de markt ligt wat het hen mogelijk maakt om met vertrouwen in de toekomst van hun bedrijf te investeren."

Of registreer je om te kunnen reageren.