Home

Achtergrond 226 x bekeken

Brand legt loods Purmerend in as

Een grote brand heeft gisteravond een loods bij een tankstation aan de Purmerenderweg in Purmerend goeddeels in de as gelegd.

Veertig in de loods gestalde oldtimers gingen in vlammen op, zo heeft de politie bekend gemaakt. Niemand raakte gewond.

Bij de brand was sprake van zeer zware rookontwikkeling. Ondanks de nabijheid van het tankstation was er geen sprake van explosiegevaar. Wel kwam asbest vrij. De politie zette een gebied in een straal van 250 meter rond de brand af en tien woningen werden ontruimd.

De bewoners werden tijdelijk ondergebracht op het politiebureau in Purmerend. Zaterdagavond laat mochten de bewoners weer terug naar huis.

De brand werd om zeven uur 's avonds ontdekt. De oorzaak is nog onbekend. De brandweer zette groot materieel in om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar nabijgelegen woningen. Om negen uur had de brandweer het vuur onder controle. Twee uur later volgde het sein brand meester.

De brandweer verwacht dat de bluswerkzaamheden nog tot zondag in de loop van de ochtend duren. In de omgeving van de brandhaard worden zondag nametingen naar asbest gedaan. Volgens de politie is zaterdagavond alleen rond de loods asbest aangetroffen. De gemeente informeert alle buurtbewoners per brief.

De oorzaak van het vuur is nog onbekend. Technisch onderzoek moet daarover uitsluitsel geven. Ook over de schade kan de politie niets zeggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.