Home

Achtergrond 327 x bekeken

Bollentelers informeren zich over groenbemesters

Ongeveer tachtig bollentelers hebben zich gisteren in Noordwijkerhout laten informeren over onder meer verschillende groenbemesters.

Op de bodemgezondheidsdag van de coöperatie Agrifirm kregen de telers uitleg over de verschillende soorten groenbemesters en de effecten van de onderscheiden gewassen en rassen op de bodemgezondheid. In de bollenteelt worden onder meer bladrammenas, gele mosterd en Engels en Italiaans raaigras als groenbemester gebruikt. Groenbemesters beperken de uitspoeling van stikstof en bevorderen de structuur van de grond. Foto Henk Bouwman

De Gasunie legt bij het Gelderse Drempt een gasleiding aan. Het Collectief Gasunie Gasleidingen Zeeuws Vlaanderen roept grondeigenaren en grondgebruikers in Nederland op om zich te verenigen om een vuist te maken tegen de huidige gang van zaken van het leggen van leidingen door landbouwgrond. Foto Erik van Aalst

Leerlingen van de Slagersvakopleiding kijken toe hoe een medewerker van vleeswarenfabriek Henri van de Bilt een ham zout. In het kader van de week van de Vleeswaren nodigt Van de Bilt dagelijks mensen uit om te komen kijken in de vleeswarenfabriek. "Bij ons is nog wat te zien, omdat er nog veel ambachtelijk en handmatig gebeurt", vertelt Wim van Duijnhoven. Op de foto worden de hammen voorzien van zout voor het droogzouten. Met een soort spuitje wordt droog zout in de kern van de ham gebracht. Foto Frans Ypma

Schaapsherder komt met een schaapskudde aan in Brussel. Als de Europese Commissie de biodiversiteit in Europa wil behouden moet de uitgangspositie van rondtrekkende schaapskuddes worden verbeterd. Dat was de boodschap van schaapsherders uit Nederland, België en Duitsland aan Europees landbouwcommissaris Ciolos. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.