Home

Achtergrond 167 x bekeken

Blunder bij Britse belasting

Zo'n zes miljoen Britten hebben een foute belastingaanslag gekregen door een blunder bij de Belastingdienst. Het computerprogramma van de dienst heeft onjuiste bedragen gevorderd. Zo'n 1,4 miljoen Britten krijgen voor Kerstmis een brief dat ze moeten bijbetalen.

De zaak leidde tot een storm van kritiek. Het hoofd van de belastingdienst, Dave Hartnett, weigert excuses te maken, meldde de BBC vandaag. Het Conservatieve parlementslid Ian Liddell-Grainger verwijt de dienst daarom arrogant te zijn.

De kritiek richt zich ook tegen de periode voor terugbetalen. Britten die het meeste moeten terugbetalen (meer dan 2000 pond) krijgen drie maanden de tijd. Wie minder moet bijbetalen, krijgt juist een jaar de tijd. De Belastingdienst meent dat degenen die het meest moeten terugbetalen, meestal rijker zijn.

Vakbond PCS meent dat de blunder voortkomt uit het ontslag van 30.000 medewerkers sinds 2005. De bond zegt zulke fouten te hebben verwacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.