Home

Achtergrond

Bloei Dahlia loopt ten einde

Op het land staan de dahlia's (indien nog niet gemaaid) nog volop in bloei, maar kwaliteit die geschikt is om naar de bloemenkeuring te brengen moet zoetjesaan met een kaarsje worden gezocht.

De inbreng van dahlia’s voor de keuring zal dan ook snel afnemen. Deze week zijn ze er in ieder geval nog wel. Zoals de inbreng van Arie C. Koot. Die zette maandag prima kwaliteit in de zaal van de paarse Dahlia 'Balthasar'. De bloem is mooi gevormd en het gewas fris groen. Een dahlia ook met een lange houdbaarheid op de vaas. Koot showt tevens onder andere de paarse Dahlia 'Cartouche' en de diepgele D. 'Bocherell'. H. van Eeuwijk en Zn. is weer van de partij met een serie prachtige grootbloemige dahlia’s zoals de crème/gele D. 'Alva’s Suprème', de gele D. 'Gryson’s Yellow Spider'. Een perfecte cactus Dahlia die vanwege de vorm van het bloemblad in de familie van de 'spinnekop types' kan worden ondergebracht. Zeer donkerrood is D. 'Black Jack' en prachtig van tint en bloemvorm D. 'White Lace'.

Hisko Flower is eveneens van de partij en showt onder meer de lichte, rood gestreepte D. 'Bonesta', de oranje D. 'Sylvia' en de mooie bloemvorm van D. 'Vrouwe Jacoba'. Daarnaast staan er in de keuringszaal nog veel dahlia’s die eerder zijn ingezonden en nog altijd perfect van kwaliteit zijn. De zeer goede houdbaarheid van dit product op de vaas wordt daarmee nog eens fijntjes onderstreept. Fraai tenslotte zijn ook de veelkleurige mutanten die de VOF van Slageren toont van Dahlia 'Babylon'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.