Home

Achtergrond 276 x bekeken 3 reacties

Bijna eenvijfde winst FrieslandCampina naar derden

Bijna een vijfde deel van de netto-winst van FrieslandCampina gaat naar minderheidsaandeelhouders in het buitenland.

Dit blijkt uit de toelichting bij de bestemming van het resultaat. Het gaat om een bedrag van 29 miljoen euro uit de totale winst van 156 miljoen over het eerste halfjaar van 2010.

Deze minderheidsaandelhouders zijn mede-eigenaren van onder meer FrieslandCampina Wamco in Nigeria, Betagen in Thailand en ook Fonterra. Dit laatste bedrijf heeft een vijftigprocentsbelang in DMV Fonterra Excepients, met het recht op koop van alle aandelen per 2011 en 2013. Nu ontvangt het bedrijf jaarlijks dividenden over haar belang.

De overige 127 miljoen van de 156 miljoen winst gaat naar de leden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jack

  Beste Klaas, voor zover ik weet ben je abuis. Fonterra heeft juist het recht haar 50% belang per 2011 en 2013 te verkopen aan RFC. Dus zeker geen recht op koop. Zou ook al te zot zijn: Campina heeft het halve nest van de kip met de gouden eieren al aan een concurrent geschonken, zou RFC deze fout nu nogmaals maken?

  Geluk, Jack

 • no-profile-image

  Boer

  Prachtig dat onze zuivelonderneming zoveel winst maakt. Uit de cijfers van de boekhouder blijkt dat de veehouders er helaas veel minder voorstaan. Grote winsten behoren tot het verleden, met deze melkprijs klimmen we niet snel uit het dal.

 • no-profile-image

  Klaas

  Hallo Jack, het is mij toch andersom uitgelegd.
  groet

Of registreer je om te kunnen reageren.