Home

Achtergrond 431 x bekeken

Bietenoogst Oldambt begint onder goede omstandigheden

Loonbedrijf Feunekes rooit als een van de eersten suikerbieten in de Groningse regio Oldambt. ”Het gaat prima”, zegt chauffeur Hendrik Luth.

Loonbedrijf Feunekes rooit als een van de eersten suikerbieten in de Groningse regio Oldambt. ”Het gaat prima”, zegt chauffeur Hendrik Luth. ”Over het algemeen zijn de opbrengsten redelijk.” De bietencampagne van verwerker Suiker Unie begint dit seizoen op 13 september en duurt naar verwachting vier maanden. Foto Harry Tielman

De moeizame paardenhandel vindt zijn weerslag op de paardenmarkt in het Gelderse Elst. Op de oudste paardenmarkt van Nederland werden 2.018 paarden aangevoerd, 18 meer dan vorig jaar. ”Je merkt dat het moeizamer gaat. De eerste verkopers stonden vannacht om één uur al klaar met hun paarden, terwijl de aanvoer normaal tussen drie en vier uur in de ochtend begint”, zegt marktmeester Peer van der Ven. De handel was mede hierdoor ook vroeg klaar. Foto VidiPhoto

Een toepasselijker beeld was er nauwelijks te maken op de zaterdag gehouden fokveedag in Echteld, in de Betuwe. De meeste deelnemers concludeerden dat de Nederlandse fokveedagen hun langste tijd hebben gehad, aldus de organisatie. Ze zagen hun conclusie onderstreept door de geringe opkomst van deelnemers. Van de ruim 100 koeien en kalveren die waren aangemeld, kwam zeker 20 procent niet opdagen. Dieren die wel kwamen, hadden soms geen zin. Veel boeren vinden deelname te tijdrovend en veterinair riskant. Foto Vidiphoto

De uien van Franc van Maldegem worden binnengehaald vanaf een perceel van 4 hectare aan de Oude Dijk op Noord-Beveland. De uien, van het ras Hytech, zijn volgens de akkerbouwer van prima kwaliteit. ”Mijn collega’s zijn aan het laden en ik stond zelf in de schuur”, vertelt Van Maldegem, die samenwerkt met vergelijkbare akkerbouwbedrijven. De opbrengst van dit perceel is gelijkwaardig aan vorig jaar. Foto Anton Dingemanse

Vrijwilligers van 25 verenigingen en scholen maken fruitmozaïeken ter voorbereiding op de vijftigste Fruitcorso in Tiel. Het fruit en de groente die ze daarvoor gebruiken zijn overgebleven van de fruitcorsowagens voor de vijftigste corso dit jaar. Komend weekeinde is dat tiende lustrum. Om dat te vieren organiseert Stichting 4-Stromenland in samenwerking met de provincie Gelderland een internationaal congres met als titel Fruit on the Move. Foto VidiPhoto

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.