Home

Achtergrond 359 x bekeken

Bessera en Sandersonia winnen speciale keuring

De tweede speciale keuring najaarsbloeiende bloembollen en -knollen van de KAVB is gewonnen Bessera en Sandersonia.

Van Delft scoorde 9,50 punten met het fijne sierlijke rode bolgewasje Bessera elegans waarvan de bloeiperiode lang genoemd kan worden. Bij de afgesneden bloemen was het de geweldige vaas Sandersonia aurantiaca van Van Elderen die domineerde en maar liefst 9,70 punten kregen van de commissie. Zonder meer een perfecte vaas. De commissie en de bezoekers van de keuring waren zeer onder de indruk.
Fa. Th.J. de Groot verwierf bij de bollen op pot een gedeelde tweede plaats met de heel aparte Colchicum sanguicolle. Deze tweede plaats werd gedeeld met de knal gele Sternbergia ‘Autumn Gold’ van dezelfde inzender en de fraaie tweekleurige Zantedeschia ‘Picasso’ van Sande Holland BV. Alle drie kregen 9,40 punten van de commissie. Bij de producten op de vaas scoorde ook Agrofleur hoog met een Nerine x Amaryllis kruising, die 9,65 punten kreeg. Twee andere vazen van dit product, weliswaar in een andere tint, kregen 9,50 punten.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.