Home

Achtergrond 209 x bekeken

Bert en Ernie zijn boos op Sesamstraatmusical

De vaste cast van Sesamstraat is boos over de musical Het Mooiste van Sesamstraat, die zondag in première is gegaan.

Dat hebben Paul Haenen en Wim T. Schippers, die al dertig jaar de stemmen van Bert en Ernie verzorgen, woensdag gemeld. De producent van de musical heeft van het Amerikaanse moederbedrijf van Sesamstraat toestemming gekregen om de voorstelling te maken. Maar het team dat al tientallen jaren het Nederlandse programma maakt, is naar eigen zeggen veel te laat gevraagd aan de productie deel te nemen. Daarom hebben acteurs als Haenen en Schippers hun medewerking geweigerd.

,,Er was al een artistiek team gecontracteerd dat niets met Sesamstraat te maken heeft'', stelt eindredacteur Ajé Boschhuizen van het Nederlandse programma. Door een fout in Amerika zijn de vaste makers niet geraadpleegd voordat toestemming voor de musical werd verleend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.