Home

Achtergrond 192 x bekeken

Begroting slecht voor gemeenten

De gemeenten vrezen het ergste, als zij naar de begroting kijken.

Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) stapelt het demissionaire kabinet korting op korting richting de gemeenten. Dat heeft zij vandaag laten weten in een eerste reactie op de begroting.

Vooral op de terreinen werk, zorg en inburgering krijgen de gemeenten veel minder geld van het Rijk. De inwoners zijn de dupe, omdat het werk van de gemeenten onder druk komt te staan door de lagere bijdragen van de landelijke overheid, zegt de VNG. Mensen zullen een groter beroep doen op de bijzondere bijstand en op welzijnsvoorzieningen, doordat er minder voorzieningen uit de AWBZ mogelijk zijn en door andere bezuinigingen in de zorg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.