Home

Achtergrond 181 x bekeken

Barroso ziet economisch herstel

De economische vooruitzichten zijn beter dan een jaar geleden. Maar hervormingen moeten sneller worden doorgevoerd. Dat stelde de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso.

Hij hield zijn zogenoemde state of the union over de 'toestand' van de Europese Unie in het Europees Parlement in Straatsburg.
Barroso kondigde aan dat de commissie op 29 september met de ,,meest dringende'' wetsvoorstellen over economisch beleid zal komen. Verder verdedigde hij de voorgestelde belastingheffingen op financiële activiteiten. Ook daarover komt het dagelijks bestuur van de EU deze herfst met voorstellen.

Om grote Europese infrastructuurprojecten te kunnen financieren, overweegt Barroso in samenwerking met de Europese Investeringsbank obligaties uit te geven. "Europa moet laten zien dat het meer is dan 27 nationale oplossingen. Het is samen zwemmen of afzonderlijk zinken'', aldus de voorzitter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.