Home

Achtergrond

Banken geven les op basisschool

Medewerkers van verscheidene Nederlandse banken gaan volgende week lesgeven op basisscholen om kinderen te leren omgaan met geld. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

De gastlessen maken onderdeel uit van de Week van het geld, een initiatief van School TV, het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) en CentiQ.

Friesland Bank, Rabobank, ABN Amro, ING, SNS Bank en Delta Lloyd Bankengroep hebben in samenwerking met het Nibud lesmateriaal ontwikkeld om kinderen bewust te maken van sparen, lenen en andere bankzaken. De lessen duren in totaal anderhalf uur. De basisscholieren worden vervolgens uitgenodigd voor een bezoek aan de betreffende bank.

Volgens de NVB zien banken financieel onderwijs als een deel van hun maatschappelijke rol. ,,Banken vinden het belangrijk dat kinderen leren omgaan met geld. Kinderen die dat op jonge leeftijd leren, hebben daar later profijt van. Medewerkers van banken zijn vanuit hun ervaring en financiële kennis zeer goed in staat om gastlessen te verzorgen op basisscholen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.