Home

Achtergrond

Bakkerij sluit na onderzoek Günter Wallraff

Een grote Duitse bakkerij, die na een onderzoek van onthullingsjournalist Günter Wallraff in opspraak raakte, heeft de deuren gesloten. Dat meldden verschillende Duitse media donderdag.

Na vier weken undercover bij de bakkerij in Stromberg te hebben gewerkt, schreef Wallraff in 2008 in krant Die Zeit dat zijn collega's en hij onder gevaarlijke omstandigheden werkten. Werknemers liepen onder andere brandwonden op doordat de eigenaar zich niet aan veiligheidsvoorschriften hield.

De eigenaar hangt een rechtszaak boven het hoofd en de slechte publiciteit heeft hem ertoe bewogen zijn 23 medewerkers op straat te zetten en de bakkerij te sluiten. Wallraff heeft beloofd zijn oud-collega's financieel te ondersteunen.

Günter Wallraff werd bekend toen hij in 1985 de slechte behandeling van Turkse gastarbeiders in Duitsland blootlegde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.