Home

Achtergrond 192 x bekeken

Bacterie in drinkwater Groningse Ulrum

Inwoners van het Groningse dorp Ulrum krijgen het advies in ieder geval tot morgenochtend het leidingwater te koken voordat ze het drinken.

Het Waterbedrijf Groningen meldt dat de E.colibacterie in het water is aangetroffen. Hoewel woensdagochtend geen spoor meer van de darmbacterie te vinden was, neemt het Waterbedrijf het zekere voor het onzekere en blijft het advies tot en met donderdagochtend gehandhaafd.

De E.colibacterie is vermoedelijk in het water terechtgekomen tijdens het verwisselen van een leiding, aldus het Waterbedrijf woensdag. Wie de bacterie binnenkrijgt, kan last krijgen van maag- en darmklachten. Het advies geldt voor zeshonderd huishoudens in Ulrum. Zij kunnen wel gewoon onder de douche en ook tandenpoetsen is geen probleem.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.