Home

Achtergrond

Babydolfijn overlijdt kort na geboorte

In het Dolfinarium in Harderwijk is vandaag kort na de geboorte een babydolfijn doodgegaan.

Direct na de bevalling ging het mis. Moeder Naomi ontfermde zich niet over het jong waardoor het beestje veel moeite had om zijn ademhaling op gang te brengen. Na een paar uur overleed het dolfijntje. Dat maakte het Dolfinarium bekend.

Nadat moeder en jong uit elkaar waren gehaald is de babydolfijn een paar uur ondersteund bij het zwemmen door een verzorger. Na een paar uur verslechterde de ademhaling snel waarna het pasgeboren jong overleed.

Een woordvoerder van het Dolfinarium zegt dat dit voor het eerst is gebeurd in Harderwijk. ”Maar we kennen verhalen uit andere dolfinaria waar het is voorgekomen dat de moeder een dolfijnbaby niet accepteert. Dat is nu eenmaal moeder natuur.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.