Home

Achtergrond

BP komt woensdag met rapport olieramp

BP publiceert woensdag de uitkomsten van een intern onderzoek naar de olieramp in de Golf van Mexico.

Dat heeft het Britse oliebedrijf dinsdag bekendgemaakt. Door een explosie op booreiland Deepwater Horizon kwamen op 20 april elf medewerkers om het leven. Daarna volgde de grootste olievervuiling in de Amerikaanse geschiedenis. BP heeft al meer dan 6 miljard euro uitgegeven om de gevolgen van de ramp te bestrijden. Amerikaanse parlementariërs hebben BP verweten dat het uit winstbejag laks is omgegaan met de veiligheidsvoorschriften. BP ontkent dat.

Het rapport, dat is opgesteld door de chef veiligheid en operaties van BP, wordt naar verwachting om 13.00 uur (onze tijd) gepresenteerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.