Home

Achtergrond 267 x bekeken

Atoomkwestie stuwt Duitse Groenen omhoog

De Groenen in Duitsland zijn ongekend populair. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden krijgt de partij 22 procent van de stemmen.

Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van het instituut Forsa, die woensdag is gepubliceerd. Niet eerder scoorden de Groenen zo hoog in de enquête.

Volgens het tijdschrift Stern, dat de peiling heeft laten uitvoeren, komt de goede score door het besluit van de regering om de zeventien kerncentrales in het land langer open te houden. Tot circa 2040 blijven ze kernenergie produceren. Tien jaar geleden had de toenmalige regering, bestaande uit Groenen en de sociaaldemocratische SPD, juist besloten de kerncentrales uiterlijk rond 2020 te sluiten.

De Groenen hebben nog maar 2 procentpunt achterstand op de SPD, de grootste oppositiepartij. De regeringspartijen weten niet uit het dal te kruipen. De christendemocratische CDU/CSU blijft steken op 30 procent van de stemmen. De liberale FDP moet met 5 procent vrezen voor de kiesdrempel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.