Home

Achtergrond 318 x bekeken

Arla stapt in Britse 'reservefabriek'

Arla Foods UK gaat meedraaien met Westbury Dairies, een Britse reservefabriek voor melkpoeder en boter.

Arla voegt zich daarmee bij de twee grootste Britse coöperaties First Milk en Milk Link die al van Westbury Dairies gebruik maken. Westbury Dairies is destijds mede op initiatief van de National Farmers Union gebouwd om capaciteit te bieden als de melktoevoer voor de andere Britse fabrieken te groot is. Omdat de fabriek daardoor slechts een deel van het jaar draait, zijn de uiteindelijke productiekosten relatief hoog.

Omdat Arla nu meedoet, kunnen die kosten over meerdere partners verdeeld worden. "Door de samenwerking met Arla kunnen pieken en dalen in de fabriek beter worden opgevangen," aldus een Westbury-woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.