Home

Achtergrond

Argentijnse rundveehouderij krimpt, consumptie daalt

De jaarlijkse consumptie van rundvlees is in Argentinië gedaald tot gemiddeld 57,3 kilo per persoon, het laagste niveau sinds 1958.

Het is volgens de nationale rundvleesassociatie voor het eerst dat de bevolking van een ander land, Uruguay, meer rundvlees eet. Het tekent de malaise in de Argentijnse rundveehouderij.

Argentijnen aten in 2009 nog gemiddeld 69 kilogram per persoon. Het Argentijnse ministerie van landbouw verwacht dat Argentinië dit jaar meer dan 360.000 ton rundvlees zal exporteren. In 2009 ging nog 419.337 de grens over. De rundvleesproductie is volgens het ministerie 21 procent gedaald tot 1,3 miljoen ton.

Niet alleen eten Uruguayanen nu meer rundvlees, ze hebben Argentinië ook ingehaald als zesde grootste exporteur. De Argentijnse rundveehouderij staat onder druk doordat droogte de productie van voedergewassen decimeerde, terwijl de regering exportrestricties invoerde.

Of registreer je om te kunnen reageren.