Home

Achtergrond 153 x bekeken

Arbeidsinspectie, SIOD en IWI gaan samen

De Arbeidsinspectie (AI), Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) en de Inspectie Werk en Inkomen (IWI) worden samengevoegd tot één inspectiedienst voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Een woordvoerder van het ministerie zei donderdag dat nog onderzocht wordt hoever de fusie moet gaan en wanneer deze moet zijn afgerond.

Voorlopig blijven de AI, SIOD en IWI volgens de woordvoerder nog zelfstandige inspectiediensten, maar werken ze wel al onder leiding van één inspecteur-generaal. Ook staat in het donderdag gepubliceerde IWI-jaarplan voor 2011 dat het de bedoeling is dat de drie organisaties onder de werknaam 'Inspectie SZW' voor 2012 één jaarplan gaan maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.