Home

Achtergrond

'Angst voor braken is onbekendste fobie'

Emetofobie, een fobie voor overgeven, is de onbekendste in de top tien van meest voorkomende fobieën.

Dat zegt de stichting Emetofobie, die daarin verandering wil brengen. De stichting houdt zaterdag 25 september een informatiedag in Driebergen. De organisatoren hopen dat de fobie, die nog niet zo lang geleden in Nederland 'ontdekt' is, uit het verdomhoekje komt.

"Er is veel onbekendheid, ook bij huisartsen en therapeuten'', zegt Vincent Luitjes van de stichting. "De meesten hebben er nog nooit van gehoord. Er is ook geen duidelijke richtlijn voor behandeling. Er zijn zelfs therapeuten die bij zichzelf de vinger in de keel steken om de patiënt over zijn angst voor braken heen te helpen. Wij vragen ons af of dat nou de juiste methode is.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.