Home

Achtergrond 638 x bekeken

Allium senescens is lange bloeier

Allium senescens bloeit in de tuin een zomer lang.

Het betreft een zachtroze bloeiwijze die qua formaat in geen verhouding staat tot de grootbloemige meer bekende paarse Allium soorten en cultivars. Een mooi gewas dat vooral in flinkere aantallen bij elkaar geplant voor leuke effecten in de tuin kan zorgen. René Zijerveld showt dit product deze week, naast een pot met subspecie Allium senescens montana en een mand vol Roscoea purpurea.

Kwekerij Davelaar pakt deze week flink uit met een sortiment Crocosmia. Waaronder de geel/oranje C. 'Carmine Brilliant', de gele C. 'Buttercup', de rode C. 'Mistral' en de goudgele C. 'Columbus' alsmede de oranje Crocosmia mansonarum. Willem Heemskerk van genoemde kwekerij zette maandag tevens een forse vaas met prachtig bloeiende Eryngium, ofwel Blauwe Distel in de keuringszaal.

Ook het gewas Eucomis wordt deze week weer uitgebreid gepresenteerd. Door onder andere Cees Breed die onder andere de enorme, qua bloei niet aflatende Eucomis pole-evansii showt. Maar ook de vazen met prachtige Eucomis cultivars van A. Langedijk zijn nog steeds het bewonderen waard, alsmede de nieuw ingebrachte collectie kleine witte Eucomis zambesiaca van Funny Flowers en de inzending van Chr. Van der Salm. En lelies van Marklilly zijn er tenslotte deze week ook weer te kust en te keur. Met onder andere de witte Lilium 'Renova', de grootbloemige, paarse L. 'Myth' de puur witte L. 'White Remplace' en de oudrode L. 'Profundo'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.