Home

Achtergrond

Al Gore bij 83e verjaardag UvT

De Amerikaanse oud-vicepresident Al Gore woont op 23 november als gastspreker de 83e verjaardag bij van de Universiteit van Tilburg (UvT).

De universiteit geeft op die dag ook de aftrap voor het Tilburg Sustainability Center (TSC), een centrum voor duurzaamheid. Dat staat op de website van de UvT.

De universiteit richt het TSC op om het onderzoek naar duurzaamheid aan de instelling te bundelen en te versterken. Het werkt aan onderwerpen als duurzame ontwikkeling, duurzaam beleggen, milieu-economie, sociale verantwoordelijkheid en klimaatverandering. Het centrum gaat kritische debatten stimuleren tussen wetenschappers, politici, studenten, mensen in het bedrijfsleven en andere geïnteresseerde.

De boodschap van de voormalige vicepresident van de Verenigde Staten is dat duurzaamheid de basis moet zijn van de economie van deze eeuw. Tijdens de economische crisis in 2008 liet hij weten hoe de economie en het energiebeleid drastisch moeten worden hervormd. Groen denken is een noodzaak voor bedrijven en landen om economisch succesvol te zijn, is zijn devies.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.