Home

Achtergrond 174 x bekeken

Agressieve jongens zoeken elkaar niet op

Agressieve jongens willen graag vrienden die juist weinig tot geen agressief gedrag vertonen. Maar bij zulke jongens krijgen ze vaak geen aansluiting.

Probleemjongens zoeken elkaar dus niet op, zoals veel wordt gedacht, maar worden met elkaar opgescheept. Dat blijkt uit onderzoek van socioloog Jelle Sijtsema. Hij promoveert op 7 oktober aan de Rijksuniversiteit Groningen.

In de sociale wetenschappen gaat men er nog vaak vanuit dat agressieve jongens actief op zoek zijn naar gelijkgestemde vrienden om samen rotzooi te trappen. Sijtsema zet daar op grond van zijn onderzoek vraagtekens bij. Volgens hem blijken de vriendschapsvoorkeuren van agressieve jongens niet af te wijken van jongens die sociaal dan wel niet-agressief zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.