Home

Achtergrond 149 x bekeken

Agenten vaker thuis bedreigd

Agenten worden steeds vaker thuis bedreigd.

Hun gezin heeft ook onder deze bedreigingen te lijden. Dat zei korpschef Bryan Rookhuijzen van de politie Limburg-Noord donderdag.
Waar het vroeger om zeer incidentele gevallen ging, ziet Rookhuijzen nu een nieuwe trend in de samenleving. "Dienders weten dat ze niet altijd tegenover lieverdjes staan in hun werk. Maar wat nu gebeurt is dat agenten in hun privé-omstandigheden bedreigd worden'', zei de korpschef.

Dat heeft ertoe geleid dat enkele politiemensen thuis camerabewaking of persoonsbeveiliging kregen, of zelfs moesten onderduiken, aldus Rookhuijzen. "Het gaat weliswaar niet om tientallen incidenten, maar ik hoor dit steeds vaker van collega's. Hier wordt niet zomaar een grens overschreden, we zijn hiermee drie grenzen te ver.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.