Home

Achtergrond 3 reacties

Aantal banen landbouw naar dieptepunt

In het tweede kwartaal van 2010 hadden 125.000 werknemers een baan in de land-, bosbouw en visserij.

Dat waren er duizend minder dan een jaar eerder. In het eerste kwartaal was het gemiddeld aantal banen in de landbouw 112.000. Dit was het laagste aantal in deze eeuw. Door seizoenseffecten ligt het aantal banen in de landbouw in het eerste kwartaal steevast elf- tot vijftienduizend lager dan in het tweede kwartaal, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Het totaal aantal banen in Nederland daalde in het tweede kwartaal met 0,8 procent. In vergelijking met vier jaar terug steeg het totaal aantal banen van werknemers met 3,2 procent. In de landbouw daalde dat aantal met 2,4 procent.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Deze cijfers van het CBS zijn leuke weetjes. Mij houdt meer bezig en dat wordt nergens gepubliceerd, Waarom minder banen in de landbouw en is dit een trend of een toevalligheid vanwege weers invloeden of werken er minder buitenlandse ZZP-ers, die niet als medewerker te boek staan, maar als loonwerker / aannemer o.i.d.

 • no-profile-image

  Evert

  Niet dat er minder werk is, maar omdat ze nog harder moeten werken om het allemaal rond te zetten.

 • no-profile-image

  erik

  Dit willen ze toch, boeren moeten maar stoppen of vertrekken netzoals de rest van (industriële) bedrijven. Men wil toch een mooi park in NL hebben, werken moeten maar andere mensen elders in Europa. Dus nu niet klagen dat het overal minder wordt. Leve de linkse partijen!

Of registreer je om te kunnen reageren.