Home

Achtergrond 190 x bekeken

'Aanslagen in West-Europese steden verijdeld'

Inlichtingendiensten hebben een serie aanslagen weten te voorkomen in Europese steden van een groep die in verband zou staan met terreurnetwerk al-Qaeda.

Dat heeft de Britse nieuwszender Sky News dinsdagavond bericht. Militanten in Pakistan waren van plan tegelijkertijd aanslagen te plegen in Londen en steden in Frankrijk en Duitsland.

Volgens Sky News houdt een toename van aanvallen met onbemande vliegtuigjes, zogeheten drones, van de afgelopen weken in Pakistan verband met Westerse machten die de aanslagen wilden voorkomen. Het plot was in een vergevorderd stadium, maar was nog niet direct op handen.

Volgens niet nader gespecificeerde bronnen binnen inlichtingendiensten waren de militanten van plan de serie aanslagen uit te voeren op dezelfde manier als in 2008 in Mumbai gebeurde. In de Indiase stad doodden gewapende Pakistaanse terroristen 166 mensen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.