Home

Achtergrond 217 x bekeken

Aandacht overheid nodig voor gevolg scheiden

De overheid moet meer aandacht geven aan de maatschappelijke gevolgen van echtscheiding voor de ex-partners en hun kinderen.

Dat blijkt uit onderzoek onder mensen die een scheiding in hun omgeving hebben meegemaakt. Van de ruim vijfhonderd ondervraagden gaf 53 procent aan dat nodig te vinden. Vooral kinderen zouden professionele begeleiding moeten krijgen bij die ingrijpende gebeurtenis.

De Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS), die het onderzoek liet uitvoeren, heeft dat dinsdag laten weten. De vereniging heeft woensdag 15 september uitgeroepen tot Dag van de Scheiding, om aandacht te vragen voor de afwikkeling van de breuk die grote gevolgen heeft. De meeste Nederlanders hebben van nabij een scheiding meegemaakt, in de familie, bij vrienden, kennissen of buren en weten wat het betekent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.