Home

Achtergrond

AG Thames koopt rechten Sweet Sensation peer

Het Britse handelsbedrijf AG Thames heeft de rechten verworven voor productie en verkoop van in het Verenigd Koninkrijk geteelde Sweet Sensation peren.

Dat maakt het Nederlandse fruitrassenbedrijf Next Fruit Generation (NFG) bekend. Dat betekent dat ook de productie in Engeland op gang komt, stelt Victor Eijkman van NFG. "Dit jaar wordt het ras op grote schaal geplant in Engeland. We zijn blij met het partnerschap, omdat AG Thames één van de grotere spelers is op de Britse markt."

Eijkman verwacht in de komende weken meer samenwerkingen aan te kondigen. The Greenery heeft de rechten voor Nederland en Zuidelijk Halfrond, maar werkt via sublicenties samen met partners als Capespan. In andere productielanden in bijvoorbeeld Zuid-Amerika verwacht NFG snel samenwerkingen aan te kondigen. "Sweet Sensation is nu definitief op de kaart gezet. Er is nu een momentum en er komt veel in beweging", zegt Eijkman. In België heeft de Belgische Fruitveiling (BFV) de rechten verworven.

Of registreer je om te kunnen reageren.