Home

Achtergrond

2 miljoen ton aardappelen minder in Noordwest-Europa

De akkerbouwers in Noordwest-Europa oogsten dit jaar ruim 2 miljoen ton consumptieaardappelen minder dan vorig jaar.

De North-Western European Potato Growers (NEPG) schat dat de oogst in Nederland, België, Engeland, Duitsland en Frankrijk uitkomt op 22.872.000 ton. Dat is een daling van 8,4 procent ten opzichte van de 24.972.000 ton die vorig jaar is geoogst.

De NEPG verwacht een lager onderwatergewicht, kleinere knollen en doorwas. "Het rendement voor de verwerkers is lager. De fabrieken hebben meer aardappelen nodig voor dezelfde hoeveelheid eindproduct." Tijdens de oogst verwacht de NEPG wat druk op de prijs. "Aan het eind van dit jaar en in het voorjaar van 2011 zullen de prijzen veel hoger zijn."

Of registreer je om te kunnen reageren.