Home

Achtergrond

'Zwemvaardigheid kind taak van ouders'

De zwemvaardigheid van kinderen is in de eerste plaats een verantwoordelijkheid van ouders.

Scholen en gemeenten kunnen hierin wel ondersteunen. Dat heeft demissionair minister André Rouvoet van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) deze week laten weten in antwoord op Kamervragen over de zwemvaardigheid van kinderen.

De vragen waren gesteld door de SP naar aanleiding van een bericht over de Reddingsbrigade Nederland. Deze constateerde vorige maand dat kinderen steeds slechter zwemmen en dat hun conditie achteruitgaat. Zwemmers die hulp nodig hadden, waren veelal kinderen.

Het ministerie maakt zich, net als de Reddingsbrigade, zorgen dat kinderen in Nederland vaak geen zwemdiploma hebben. Gemiddeld kost het behalen van een A-zwemdiploma 400 euro. Zwemverenigingen bieden vaak zwemlessen aan tegen een lager tarief.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.