Home

Achtergrond 249 x bekeken

Zweedse oliemaatschappij maakt biodiesel uit dennen

De Zweedse oliemaatschappij Preem maakt biodiesel uit een bijproduct van de papierindustrie: denneolie.

Preem mengt de denneolie tot 25 procent bij normale diesel, maar de doelstelling is dit bijmengpercentage snel te verhogen. Preem hoopt zich in de toekomst te kunnen meten met grote producenten zoals het Finse Neste Oil.

Volgens Preem hoeven motoren niet te worden aangepast om de biodiesel aan te kunnen, zoals in Brazilië wel het geval is wanneer automobilisten bio-ethanol willen gebruiken. De prijs zal ook hetzelfde zijn als van normale diesel. Zweden geldt als een grote producent van hout en heeft dus veel denneolie voorradig.

De biodiesel wordt geïntroduceerd op drie van de 500 tankstations van Preem. Het bedrijf steekt onder leiding van de Saoedische eigenaar Mohammed Al-Amoudi steeds meer geld in de ontwikkeling van duurzame energie.

Of registreer je om te kunnen reageren.