Home

Achtergrond

Zwaardere Claas op komst

Claas werkt aan een nieuwe topserie, die wat betreft vermogen tussen de huidige Axion-serie en de Xerion-systeemtrekkers zal komen.

De komst van een opvolger voor de vroegere Claas Atles-serie wordt alom verwacht. Deze zwaarste Claas-trekkers stammen immers nog uit het Renault-tijdperk en zijn op de West-Europese markt inmiddels vervangen door de iets lichtere Axion 800-serie. Zou dit nu dan de trekkerserie zijn die het gat tussen de huidige Axions en de Xerions gaat dichten? Wellicht wel: hoewel de typeaanduiding Axion 840 anders doet vermoeden, gaat het hier waarschijnlijk om een model uit de Axion 900-serie. Wie de vijf traptreden beklimt, komt uit in een nieuwe, geveerde vierstijlencabine. De bestuurder treft er de rijhendel à la de Xerion 4500 en 5000 aan met daarbij de bekende Cebis-terminal. De armleuning is op details anders. Technische gegevens zijn nog niet bekend. De vermoedelijke introductieplaats wel: SIMA 2011.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.