Home

Achtergrond 212 x bekeken

Zuivelaar Skånemejerier op overnamepad Scandinavië

Skånemejerier heeft de laatste tijd drie keer een slag op de markt voor bedrijfsovernames geslagen.

Het Zweedse zuivelconcern kocht vorige week de helft van het belang in de Noorse kaasgroothandel Wernersson Ost, tot dusver volledig eigendom van zuivelconcern Tine in Noorwegen.

Skånemejerier voegt Wernersson Ost samen met zijn eigen activiteiten op het gebied van leveranties aan groothuishoudens. Wernersson Ost draait op dit moment een omzet van rond de 60 miljoen euro per jaar.

Het Zweedse zuivelconcern bevestigt tevens de overname van concurrent Lindahls Mejeriprodukter, marktleider in Zweden en Finland met Griekse en Turkse yoghurt en tzatziki. Ruim een week eerder kocht Skånemejerier tevens de kleine regionale melkverwerker Östgöta Mjölk.

"De doelstelling is om onze afnemers een zo breed mogelijk assortiment aan te kunnen bieden. Ook willen we onder dezelfde voorwaarden als internationale concurrenten mee kunnen doen in de competitie om de plaats in de winkelschappen", legt bestuurstopman Anders Olsson uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.