Home

Achtergrond 181 x bekeken 4 reacties

Zuivel Nieuw-Zeeland kan Indiase markt niet op

Een hoeveelheid van 45.000 ton magere melkpoeder en boterolie uit Nieuw-Zeeland blijft voorlopig ongebruikt in India in opslag liggen.

Dit heeft de Indiase National Dairy Development Board (NDDB) toegezegd na felle protesten tegen buitenlandse zuivel door lokale boeren en leden van de Hindoe-nationalistische partij Shiv Sena.

In totaal heeft de NDDB 30.000 ton melkpoeder en 15.000 ton boterolie gekocht. Daarvan is 12.000 ton poeder en 6.500 ton boterolie al gelost in India, maar de NDDB heeft onder druk van de protesten beloofd dat de zuivel dit seizoen niet op de markt zal worden gebracht. Alleen bij acute tekorten kan van die afspraak worden afgewezen, stelt de NDDB.

Enkele weken geleden werden in Mumbai nog duizenden liters melk van Nieuw-Zeelands poeder op straat uitgegoten. Dit leidde tot boze reacties van de Nieuw-Zeelanders. Genoemde protesten leidden tot ongerustheid over het lot van een nieuwe scheepslading met zuivel uit Nieuw Zeeland.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bertus

  'T is meer een kwestie van voedseltekorten. Elk land zal in zo'n situatie voor z'n eigen volk kiezen. Gaat in de toekomst steeds meer gebeuren. Wat nu WTO?

 • no-profile-image

  Han

  Piet ik kan met je meegaan in je gedachte m.b.t. >terug naar eigen volk< Nederland zal pas van zijn WTO geloof afvallen als er gaan >zieltjes< meer zijn om voor te bidden.

 • no-profile-image

  gert

  De van Bakels willen nu ook naar India,worden vast enthousiast ontvangen na het Amerikaanse avontuur

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  De mensen worden nationalistischer, daardoor de landen ook!!!... Dat moet ook te denken geven voor de Nederlandsche agrarische sector!!!... Of (?), vergis ik mij ???.

Of registreer je om te kunnen reageren.